Österlen FF

Nytt innehav inom Sagari Sports: Österlen Fotboll Förening

Sagari Sports har sedan en längre tid tillbaka letat efter en klubb att lyfta inom fotbollen. Framförallt sökte vi en klubb med stor utvecklingspotential. Valet blev på Division 2 serieledande Österlen FF. Med bara 2 matcher kvar och en poängs ledning framför Syrianska vann ÖFF mot Asarum den 11:e Oktober, samtidigt förlorade 2:an i tabellen och därmed säkrade ÖFF Division 2 vinst och vidare avancemang till Division 1 Södra 2021.

Sagari Sports vision är att ta ÖFF upp till Superettan och sedermera Allsvenskan, inom ramen för Vision2025. Mycket fokus kommer att läggas på organisationen, tränarstaben och nya talanger som behöver utvecklas och som kan föra klubben vidare uppåt i seriesystemen.

Organisationen kommer förstärkas genom Malik Sesay som Sportchef och Alexander Huhtinen som ny Klubbchef. Även tränarstaben förstärks genom en meriterad f.d landslagsspelare som bl.a spelat 7 år i Bundesliga.

Om ÖFF
Österlen FF är en fotbollsklubb fram Brantevik. Klubben bildades 2015 i samband med att Branteviks IF samt Skillinge IF slogs ihop.

Pressrelease
http://www.ystadsallehanda.se/sport/osterlen-ff-far-storsponsor-och-siktar-mot-superettan-9ff46b7c