Sagari eSports öppnar

Victoria Invest (publ) presenterar öppnandet av Sagari eSports som ett led i diversifierandet av våra innehav. Call Of Duty som är en av världens största spelserier med över 250 miljoner sålda kopior blir vår första satsning där vi först och främst kommer göra avstamp med vårt första eSport lag. Laget består av sex mycket meriterade spelare samt en coach med flera Call Of Duty-titlar under bältet. De kommer att tävla på nationell såväl som internationell nivå. Utöver proffsspelare kommer vi även ha med content creators med flera tusen följare världen över som hjälper till att främja och marknadsföra Sagari eSports.

Sagari eSports kommer även inleda ett samarbete med en stor gymnasieskola i Skåne där studenterna från IT-programmet med inriktning E-sport kommer få möjlighet att spela i en av våra spelinriktade lokaler i Malmö. Det kommer ges möjligheter för duktiga studenter att få representera oss i våra framtida satsningar. I pipelinen har vi även flera små nationella turneringar på planeringsstadiet, för att slutligen anordna en stor internationell turnering med internationell flärd och medieproduktion.

Det finns idag (2020) uppskattningsvis över 495-miljoner esports fans världen över och antalet stiger explosionsartat. Därför känner vi att denna satsning ligger rätt i tiden för oss alla som är med i Victoria Invest (publ).